Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Într-o conversație cu Putin, Biden…

Într-o conversație cu Putin, Biden a discutat despre Ucraina și mobilizarea de trupe rusești la granițe

Președintele american, Joe Biden, a abordat în timpul unei conversații telefonice cu președintele rus, Vladimir Putin, problema transferului de forțe rusești la granița cu Ucraina și a cerut Federației Ruse să reducă tensiunile cu Kievul. Despre aceasta a relatat Casa Albă, anunță Novosti Donbassa.

Președintele și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acumularea bruscă a forțelor militare ruse în Crimeea ocupată și la granițele Ucrainei și a cerut Rusiei să reducă tensiunile”, notează Casa Albă într-o declarație.

Se remarcă faptul că Biden, în numele Statelor Unite, a susținut suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Serviciul de Presă al Kremlinului raportează că Vladimir Putin „a subliniat abordarea politică a conflictului, bazată pe pachetul de măsuri de la Minsk”. Kremlinul numește situația din Ucraina un „conflict intern ucrainean” și, de asemenea, neagă implicarea Rusiei în confruntarea armată din Donbas.

În comunicatul de presă nu sunt prezentate alte detalii ale conversației cu privire la Ucraina.

Serviciul de Presă al Kremlinului a adăugat că Biden s-a oferit să ia în considerare posibilitatea de a organiza „o întâlnire personală în timpul summit-ului din viitorul apropiat”.

Anterior, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că este necesar să fie stopată imediat mobilizarea trupelor rusești în apropierea granițelor cu Ucraina.