Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   India a înregistrat cea mai…

India a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istoria țării. Cel puțin 33 de persoane au murit din cauza căldurilor extreme

Sursa foto: bbc.com

Cel puțin 33 de persoane, printre care și funcționari electorali aflați la datorie, au murit vineri, 31 mai, din cauza unor suspiciuni de insolație în statele indiene Bihar, Uttar Pradesh și Odisha, iar valul de căldură din regiune este de așteptat să continue până sâmbătă, au anunțat autoritățile, relatează Reuters. India a înregistrat săptămâna aceasta cea mai ridicată temperatură din istorie a țării, de 52,9 grade Celsius.

India se confruntă cu o vară extrem de călduroasă, iar o parte a capitalei Delhi a înregistrat săptămâna aceasta cea mai ridicată temperatură din istorie a țării, de 52,9 grade Celsius (127,22°F), deși această valoare ar putea fi revizuită în urma verificării de către departamentul meteorologic a senzorilor stației meteorologice care a înregistrat această valoare. Valul de căldură din regiune va continua până sâmbătă, au anunțat autoritățile.

În timp ce temperaturile din nord-vestul și centrul Indiei se estimează că vor scădea în zilele următoare, valul de căldură predominant în estul Indiei este probabil să continue timp de două zile, a declarat Departamentul Meteorologic al Indiei (IMD), care declară că temperatura este cu 4,5 °C la 6,4 C mai mare decât în ​​mod normal.

Imaginile de la televiziuni arată oameni urmărind cisterne de apă sau urcând peste ele în anumite părți ale capitalei pentru ași umple containerele, în mijlocul unei penurii acute de apă pe care guvernul o pune pe seama nivelurilor scăzute din râul Yamuna – sursa principală de apă din Delhi.

Țara, care se apropie de finalul alegerilor naționale în mai multe faze, nu este singura care se confruntă cu temperaturi neobișnuit de ridicate. Miliarde de oameni din Asia s-au confruntat cu temperaturile în creștere , despre care oamenii de știință spun că e o tendință agravată de schimbările climatice determinate de oameni.

Pakistanul, vecinul Indiei, a înregistrat, de asemenea, o creștere a incendiilor de pădure pe măsură ce temperaturile cresc, ajungând săptămâna trecută până la 52,2 C.