Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Parlamentari, ambasadori și militari…

FOTO Parlamentari, ambasadori și militari ucraineni au ieșit la marșul Pride de la Kiev

Marșul Pride la Kiev. Sursă: hromadske.ua

După o pauză de doi ani, aproximativ 500 de ucraineni au ieșit, la Kiev, la marșul Pride. La marșul comunității LGBTQI+ din Ucraina s-au alăturat activiști, militari, parlamentari și ambasadori ai țărilor precum Marea Britanie, Franța, Suedia și altele, relatează reporterii hromadske.ua. Manifestația n-au durat mai mult de 10 minute, punctează sursa citată.

Sursă: hromadske.ua

Oameni au mărșăluit, prin ploaie, pe străzile Kievului cu steaguri și afișe.

Medicul militar Viktor Pilipenko, reprezentant al organizației „Ucraineni LGBT – militari pentru drepturi egale”, alături de alți participanți, au scandat: „Faceți Rusia să plătească”, „Putin este un h*ylo”, „Înarmați Ucraina”, „Revoltați-vă, iubiți, nu renunțați la drepturi”.

Ambasadorul britanic la Kiev a declarat că problema protecției comunității LGBTQI+ face parte din apărarea drepturilor omului.

Este foarte bine să avem aici militari ai comunității. Marea Britanie aici și în întreaga lume sprijină această comunitate„, a spus el.

Ambasadorul suedez în Ucraina a adăugat că protecția drepturilor omului este importantă pentru îndeplinirea criteriilor de la Copenhaga.