Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Spania – Germania 2-1, Lamine…

Spania – Germania 2-1, Lamine Yamal îl elimină pe Jamal Musiala într-o partidă cu 120 de minute de poveste

Sursa: UEFA Euro 2024/G4media

Duelul titanilor din sferturile de finală este câștigat de Spania, care o elimină pe țara gazdă, Germania, după 120 de minute de foc. Așadar, Lamine Yamal îl elimină pe Jamal Musiala în competiția tinerelor talente de la Euro 2024 – analiză G4Media.

Prima repriză nu a adus prea multe ocazii, deoarece ambele echipe nu au venit cu gândul să riște de la început. Jocul a fost închis, dar evidențiat de calitate, cu multe șuturi din afara careului și neutralizare completă.

A doua repriză a adus și golurile: Lamine Yamal l-a servit superb pe Dani Olmo, care a șutat la firul ierbii, perfect în colțul porții. Când părea că totul se va termina în favoarea Spaniei, Germania a dat dovadă de perseverență și a dus meciul în prelungiri, după o bară-gol a lui Wirtz.

Prelungirile au adus o altă față a jocului celor două echipe.

Meciul a devenit unul al contraatacurilor, iar tensiunea a atins cote maxime, pe măsură ce oboseala și-a făcut simțită prezența.

Am numărat câteva șanse din partea ambelor echipe în prelungiri, dar și un posibil penalty pentru Germania, neconfirmat de arbitru, până când echipa lui Luis de la Fuente a găsit calea spre gol.

Dani Olmo a centrat perfect pentru lovitura de cap imparabilă a lui Mikel Merino, în minutul 119. Germania a mai încercat până în minutul 127, fiind foarte aproape de egalarea dramatică prin Fullkrug, care a ratat la centimetru poarta cu o lovitură de cap.

Spania se califică mai departe, în semifinale, și va juca cu câștigătoarea dintre Franța și Portugalia la Munchen pe 8 iulie.