Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Europa a suspendat valabilitatea certificatelor…

Europa a suspendat valabilitatea certificatelor de navigabilitate ale tuturor companiilor aeriene ruse. Lista completă a companiilor care nu mai pot efectua niciun zbor

Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) a suspendat certificatele de navigabilitate a aeronavelor pentru toate companiile aeriene ruse. Decizia vine ca urmare a sancțiunilor UE împotriva Rusiei. Decizia în acest sens a fost publicată de Centrul pentru Strategii de Transport (TsTS).

„Companiile listate nu pot folosi oportunitățile oferite de certificate obținute deja, valabilitatea acestora a fost suspendată. Până când valabilitatea acestor certificate nu va fi restabilită, companiile aeriene ruse nu le vor mai putea folosi”, se spune în mesaj.

Fără un certificat de navigabilitate nicio aeronavă nu poate zbura. Documentul este eliberat de autoritatea de aviație civilă a țării în care aeronava este înmatriculată.

Lista companiilor care au rămas fără certificate:

Aeroflot,
S7,
Volga-Dnepr,
Gazprom-Avia,
Ural Airlines,
Rossiya, Utair,
Pobeda,
Red Wings,
IFly,
Nord Wind,
Yakutia,
Yamal,
Alrosa,
Aviastar-TU,
JSC State Company 224 Escadrila de zbor,
Irkut Corporation,
companiile Tupolev și Beriev.

De asemenea, au fost anulate certificatele pentru centrele de formare, centrele de aviație ale Ministerului Situațiilor de Urgență al Rusiei, companii de servicii care efectuează întreținerea aeronavelor în Rusia.

Între timp, UNIAN transmite că președintele rus Vladimir Putin a semnat un document care permite companiilor aeriene ruse să utilizeze aeronave ale unor companii străini, în ciuda interdicțiilor impuse de UE.

În plus, Duma de Stat a Federației Ruse a aprobat inițiativa partidului „Rusia Unită” privind posibila vânzare a companiilor străine și chiar naționalizarea dacă afacerea părăsește piața rusă sau „există riscul unei lichidări nerezonabile” din cauza sancțiunilor.