Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Elon Musk este cel mai…

Elon Musk este cel mai bogat om din lume cu o avere de 185 miliarde de dolari

Elon Musk, fondatorul constructorului american de automobile electrice Tesla, a devenit joi cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de peste 185 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Astfel, pe fondul creşterii unei acţiuni Tesla cu 5% în şedinţa de joi, Elon Musk l-a detronat de pe primul loc pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de circa 181 mld. dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Musk a înregistrat cea mai rapidă ascensiune din istorie în fruntea clasamentului miliardarilor lumii.

Potrivit Bloomberg, nimeni nu a văzut o schimbare mai dramatică decât cea a lui Musk. În ultimul an, inginerul născut în Africa de Sud a adăugat peste 165 miliarde de dolari la averea sa, ceea ce este probabil cea mai rapidă creștere de avere din istorie.

Averea lui Elon Musk este dată de deţinerea de circa 20% din Tesla şi de 48% în SpaceX, dar şi de stock options de 57 de milioane de acţiuni la Tesla. Pe de altă parte, averea lui Bezos este dată de deţinerea de 11% din Amazon, companie de 1.600 de miliarde de dolari, adică dublu faţă de Tesla. Averea CEO-ului Tesla a crescut cu 150 mld. dolari în ultimul an pe fondul raliului de 740% al acţiunilor Tesla.

Elon Musk l-a depăşit pe Warren Buffett în luna iulie, devenind al şaptelea cel mai bogat om din lume. În noiembrie, Musk l-a depăşit pe Bill Gates, pentru a urca pe locul al doilea în topul miliardarilor. Totodată, Musk a acumulat în ultimele 12 luni o avere mai mare decât întreaga avere a lui Bill Gates, de 132 de miliarde de dolari.