Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Echipa Telegram, despre reținerea lui…

Echipa Telegram, despre reținerea lui Durov: „Este absurd”

Sursă foto: CNBC

Echipa platformei de mesagerie Telegram a publicat un mesaj în care comentează reținerea fondatorului companiei, Pavel Durov, în Franța. Totodată, autoritățile franceze au prelungit, pe 26 august, perioada de reținere provizorie a lui Durov, a anunțat AFP, citat de Meduza.

Echipa Telegram a declarat că compania respectă legile europene, iar moderarea pe platformă se desfășoară „la nivelul standardelor industriale” și „este îmbunătățită constant”.

În declarație se menționa că Durov „nu are nimic de ascuns” și se punctează că „este absurd să se considere că platforma sau proprietarul acesteia sunt responsabili pentru încălcările de pe platformă. (…) Așteptăm o rezolvare rapidă a acestei situații”, reiterează echipa.

Legile Franței permit reținerea preventivă pentru o perioadă de până la 96 de ore. Ulterior, potrivit sursei citate, instanța trebuie să decidă dacă eliberează persoana vizată sau îi aduce acuzații și, dacă este necesar, menține arestul.

Procuratura din Paris, care se ocupă de caz, intenționează să emită o declarație de presă luni, 26 august.

Anterior, presa franceză a raportat că fondatorului Telegram i se pot aduce acuzații pentru o serie de infracțiuni, inclusiv fraudă și terorism, din cauza lipsei de moderare pe platformă și a refuzului de a coopera cu serviciile de securitate.

Totodată, ambasada Rusiei în Franța a anunțat, pe 25 august, că diplomații ruși au cerut autorităților franceze să acorde acces consular fondatorului Telegram, care a fost reținut pe pe Aeroportul Le Bourget sâmbătă, 24 august.

„Până în prezent, partea franceză evită să coopereze în această privință”, se menționează în declarația ambasadei ruse.