Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   După vizita sa la Moscova,…

După vizita sa la Moscova, Orban a anunțat noi „întâlniri neașteptate”. Ministrul de Externe ungar i-a sfătuit pe politicienii europeni să „își pună centurile de siguranță”

Sursa foto: EPA

După întâlnirea sa cu Zelenski și, ulterior, cu Putin, prim-ministrul Ungariei Viktor Orbán a anunțat noi „întâlniri neașteptate”, scrie Meduza. Fără a preciza detalii, Orban a spus că următoarea întâlnire va avea loc în dimineața zilei de 8 iulie. Potrivit lui Orbán, aceste întâlniri vor fi asemănătoare cu cea pe care a avut-o la Moscova cu Vladimir Putin.

Premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu cu redactorul-șef al site-ului elvețian Die Weltwoche Roger Koppel pe 6 iulie , a declarat că săptămâna viitoare va avea „întâlniri neașteptate” similare cu cea care a avut loc la Moscova cu Vladimir. Putin.

„Săptămâna viitoare voi avea întâlniri care vor fi la fel de neașteptate”, a spus Orban, răspunzând la întrebările lui Koppel din avion. El a adăugat că următoarea „surpriză” este așteptată în dimineața zilei de 8 iulie. Orban nu a precizat cu cine și unde vor avea loc aceste întâlniri.

A doua zi, ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó a publicat un apel în care îi sfătuia pe „politicienii europeni pro-război”„își pună centurile de siguranță” săptămâna viitoare. „Misiunea de pace continuă și chiar se intensifică, așa că fac apel la politicienii europeni pro-militari să-și pună centurile de siguranță”, a spus Szijjarto.

Într-o postare anterioară, el  a scris că „guvernul maghiar lucrează” și „toată lumea poate fi acum încrezătoare că următoarele șase luni vor fi o misiune de menținere a păcii menită să stabilească pacea”.

Viktor Orban a vizitat Moscova pe 5 iulie, la doar trei zile după întâlnirea cu Vladimir Zelensky la Kiev. Ajuns în Rusia, Orban a scris că „misiunea de pace continuă” și a numit Moscova „a doua oprire”.

În timpul întâlnirii, Putin i-a spus lui Orban că este gata să discute despre „nuanțele” propunerilor de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina. În cadrul conferinței de presă, președintele rus a repetat încă o dată că Rusia este pregătită pentru negocieri privind condițiile propuse anterior (care presupun retragerea trupelor ucrainene, inclusiv din teritoriile ocupate de trupele ruse), și a acuzat, de asemenea, Ucraina că nu vrea să urmeze politica diplomatică. cale. Orban a remarcat că pozițiile partidelor sunt foarte departe una de cealaltă.

Ministerul de Externe ucrainean a spus că decizia lui Orban de a veni la Moscova a fost luată „fără acord sau coordonare” cu Ucraina. „Vă reamintim că, pentru statul nostru, principiul „niciun acord cu Ucraina fără Ucraina” rămâne de neclintit și facem apel la toate statele să adere cu strictețe la acesta”, a spus ministerul.