Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Două treimi din instalațiile de…

Două treimi din instalațiile de producere a energiei electrice avariate au fost repuse în funcțiune la Kiev

Imagine simbol

Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa de producție după atacurile cu rachete rusești asupra instalațiilor energetice, informează presa ucraineană.

Declarațiile ele au fost făcute de șeful adjunct al administrației militare a orașului Kiev, Petro Panteleev, în cadrul unei reuniuni organizate de proiectul „Reforma sectorului de încălzire urbană în Ucraina”, scrie Hromadske.

Potrivit acestuia, lucrările de restaurare a instalațiilor deteriorate sunt în curs de desfășurare, iar în procesul de reconstrucție sunt utilizate cele mai moderne tehnologii europene.

Panteleyev a menționat că aceste lucrări contribuie la modernizarea și eficientizarea instalațiilor energetice din Kiev, care au fost construite în era sovietică.

„Planificăm descentralizarea sistemului de producere a energiei electrice și termice prin construirea de centrale termice mici și mijlocii. În plus, orașul dezvoltă un grup de instalații autonome în cazul unei eventuale pene de curent. Fără aceasta, pregătirea de înaltă calitate pentru iarnă este imposibilă”, a subliniat oficialul, conform presei ucrainene.

Ce se întâmplă cu sectorul energetic al Kievului?

Începând cu 22 martie, rușii au efectuat opt atacuri masive asupra sectorului energetic ucrainean.

Ocupanții au vizat toate centralele termice și hidroelectrice importante din Ucraina.

Pagubele cauzate de atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei sunt estimate la peste un miliard de dolari. Din cauza pagubelor semnificative, centralele electrice nu pot produce la fel de multă energie electrică ca înainte de atacuri.

„Dacă nu se iau măsuri, este probabil ca în ianuarie populația să aibă doar două până la patru ore de electricitate pe zi”, a declarat Boris Dodonov, șeful Centrului pentru cercetare în domeniul energiei și climei din cadrul Școlii de Economie din Kiev, citat de Hromadske.

Premierul Denys Shmyhal a declarat că ucrainenii vor trebui să economisească energia electrică în următorii ani, deoarece consecințele atacurilor rusești asupra sectorului energetic sunt pe termen lung.