Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Două persoane au murit, iar…

Două persoane au murit, iar 16 au fost rănite după ce un tren de pasageri s-a izbit de peronul unei gări din Egipt

Două persoane au murit și 16 au fost rănite după ce, marți, 7 martie, un tren de pasageri s-a izbit de peronul unei gări din orașul Qalyub, Egipt, a anunțat Ministerul Transporturilor, transmite CNN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății din Egipt, până în acest moment sunt doi morți și 16 răniți, aceștia „fiind într-o stare stabilă”. Șase victime ale accidentului au fost deja tratate și eliberate.

Autoritatea feroviară națională a Egiptului a declarat că ciocnirea a avut loc după ce un tren de pasageri care intra în gara Qalyub a trecut printr-un semnal de oprire. Astfel, locomotiva și primul vagon au deraiat. La fața locului s-au deplasat aproximativ 20 de ambulanțe pentru a-i ajuta pe răniți.

Kamel El-Wazir, ministrul egiptean al transporturilor, a ordonat formarea unui comitet care să afle ce a cauzat deraierea și „să identifice cei responsabili și să micșoreze pagubele”. Totodată, Ministerul Solidarității Sociale din Egipt a declarat marți că guvernul va oferi 100.000 EGP (echivalentul a aproximativ 61 000 de lei) familiilor celor uciși.

În aprilie 2021, ministrul Transporturilor, Kamel el-Wazir, a concediat șeful autorității feroviare în urma unui scandal din cauza administrării defectuoase a liniilor de tren dărăpănate. Demiterea a survenit la două zile după un accident care a costat 23 de vieți. Accidentele feroviare egiptene sunt puse în mare parte pe infrastructură și întreținerea deficitară, transmite France 24.

O tragedie feroviară a avut loc și în Grecia, pe 1 martie, ducând la decesul a 57 de persoane. Ulterior, șeful de gară din Larissa fiind reținut și interogat. Investigația accidentului continuă.