Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Diplomații ruși de la Paris…

Diplomații ruși de la Paris cer acces la reținutul Pavel Durov: „Partea franceză evită colaborarea”

Sursă foto: independent.co.uk

Ambasada Rusiei în Franța a anunțat, pe 25 august, că diplomații ruși au cerut autorităților franceze să acorde acces consular fondatorului Telegram, Pavel Durov, care a fost reținut pe pe Aeroportul Le Bourget sâmbătă, 24 august, scrie Meduza.

„Până în prezent, partea franceză evită să coopereze în această privință”, se menționează în declarația ambasadei ruse, publicată pe canalul de Telegram. Reprezentanta Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că diplomații ruși au contactat „imediat” autoritățile franceze după ce au aflat despre reținerea lui Durov.

„Problema este că Pavel Durov are cetățenie franceză. Prin urmare, pentru Paris, el este considerat în primul rând cetățean al Franței”, a spus Zaharova, conform TASS.

Ambasada Rusiei a adăugat că este „în contact cu avocatul lui Pavel Durov”. Ziarul „Izvestia” a raportat că interesele lui Durov sunt reprezentate de un avocat francez, al cărui nume nu a fost divulgat.

Pavel Durov are cetățenia mai multor țări, inclusiv Rusia, Saint Kitts și Nevis (o țară din Caraibe), Franța și Emiratele Arabe Unite. Conform publicației „Agenția”, Durov deține un pașaport rus valabil.

Anterior, presa franceză relata că Durov este acuzat de „complicitate la trafic de droguri, crime împotriva copiilor și fraudă, din cauza lipsei de moderare pe Telegram și a refuzului său de a coopera cu autoritățile”. Conform Meduza, procuratura din Paris, care se ocupă de caz, intenționează să emită o declarație de presă luni, 26 august.