Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   De la invazia rusă, peste…

De la invazia rusă, peste 400 de oameni au murit la Cernihiv, iar în spitalele din regiune sunt internate câteva sute de persoane rănite în urma bombardamentelor. Anunțul primarului orașului – VIDEO

Primarul Cernihivului, Vladislav Atroșenko, a anunțat marți, 29 martie, că numărul civililor uciși de armata rusă în oraș ar putea depăși deja cifra de 400 de persoane.

„Ne-au ucis deja peste 350 de oameni în oraș… Acestea nu sunt datele finale. Acum am primit date noi de la șeful departamentului regional de sănătate. Cred că această cifră este deja de aproximativ 400”, a spus primarul de la Cernihiv.

Atroșenko a mai spus că acum sunt aproximativ alte 400 de persoane rănite și internate în spitalele din Cernihiv.

Presa din Ucraina relatează că bombardamentele continuă neîncetat în Cernihiv. În noaptea de 23 martie curent, invadatorii ruși au aruncat bombe aeriene pe podul rutier de peste Desna, care lega orașul de Kiev. Astfel că trupele ruse au transformat orașul Cernigov în „ostaticul lor” și au plănuit să „evacueze” locuitorii locali în regiunea Kursk . 

Autoritățile ucrainene susțin că, la Cernihiv, rușii trag în mod deliberat asupra civililor. Orașul nu are energie electrică, căldură și apă din cauza distrugerii infrastructurii critice și a ostilităților active.

Presa ucraineană a publicat un videoclip de la Cernigov, în care se vede cum orașul este practic distrus în urma bombardamentelor lansate acolo.