Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Consilierul șefului biroului lui Zelenski…

Consilierul șefului biroului lui Zelenski – despre atacul asupra Sevastopolului „Nu există «plaje» și «zone turistice» în Crimeea. Acesta este un teritoriu al operațiunilor militare”

Sursa foto: Meduza.io

Consilierul al șefului biroului președintelui ucrainean, Mykhaylo Podolyak a afirmat, în mediul online, despre atacul din Sevostopol, că „nu ar exista plaje, zone turistice și alte semne fictive de viață pașnică în Crimeea anexată de Rusia”, relatează Meduza.io.

Acesta a mai declarat că Crimeea este un „teritoriu străin ocupat de Rusia, unde au loc ostilități și unde este în desfășurare un război în toată regula”. Același război pe care Rusia l-a declanșat exclusiv în scopuri genocidale și invazive”.

Potrivit Meduza.io, Mykhaylo Podolyak susține că Crimeea este o tabără militară și un depozit, cu sute de obiective militare directe, „pe care rușii încearcă în mod cinic să le mascheze și să le acopere cu propriii civili, care, la rândul lor, sunt ocupanții civili”.

La 23 iunie, Sevastopol a fost lovit de un atac cu rachete.

Peste 150 de persoane au fost rănite și alte cinci persoane au fost omorâte în urma unui atac cu rachete asupra orașului Sevastopol din Crimeea.

Printre răniți sunt și copii. Autoritățile din Crimeea anexată de Rusia în 2014, acuză Ucraina de atac cu rachete ATACMS, relatează Meduza.io.

Traficul pe podul Crimeii a fost suspendat, iar aproximativ 600 de vehicule stau la coadă la intrările dinspre Taman şi Kerci, mai scrie Meduza.io, citând publicații din Rusia.

Sevastopol este cel mai mare oraș din Crimeea, teritoriu din componența Ucrainei, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Între timp, Ucraina anunță că crește numărul celor răniți în atacul armatei ruse asupra orașului Harkiv.