Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cetățenii din Republica Moldova cu…

Cetățenii din Republica Moldova cu pașaport românesc au participat în număr record la alegerile europarlamentare. Europarlamentar: Votul vostru mă ambiționează să lucrez și mai mult pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

Sursa foto: FB/ Siegfried Mureșan

„Aproape 57 de mii de oameni au votat la secțiile de peste Prut, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de precedentele alegeri europene. Această prezență este un argument puternic pentru toată Europa că oamenii din Moldova au un cuvânt de spus privind direcția în care merge Uniunea Europeană”, se arată în mesajul europarlamentarului Siegfried Mureșan, publicat luni, 10 iunie, pe pagina sa de Facebook.

„Mulțumim, R. Moldova. Felicitări tuturor cetățenilor din R. Moldova cu pașaport românesc care au participat la vot în număr record la aceste alegeri europarlamentare. Aproape 57 de mii de oameni au votat la secțiile de peste Prut, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de precedentele alegeri europene. 55,2% din votanți au ales lista candidaților Partidului Național Liberal.

Această prezență este un argument puternic pentru toată Europa că oamenii din Moldova au un cuvânt de spus privind direcția în care merge Uniunea Europeană.

Vă mulțumesc, dragi colegi și simpatizanți din R. Moldova, pentru toată susținerea pe care mi-ați oferit-o în aceste alegeri.

Încrederea și votul vostru mă ambiționează să lucrez și mai mult pentru integrarea europeană a R. Moldova”, a scris europarlamentarul.

Alegerile din România pentru Parlamentul European au fost câștigate de Alianța PSD-PNL cu 54%, conform datelor sondajului Exit-poll realizat de Curs și Avangarde pentru alegerile europarlamentare și locale.