Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Camera Reprezentanților SUA a aprobat…

Camera Reprezentanților SUA a aprobat pachetul de ajutor de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina

Sursa foto: Reuters

Camera Reprezentanților SUA a aprobat miercuri, 9 martie, un pachet de ajutor urgent în valoare de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina, scrie Reuters.

Ajutorul este destinat pentru consolidarea armatei ucrainene în lupta cu forțele rusești și oferirea asistenței umanitare cetățenilor, inclusiv celor aproximativ 1,5 milioane de refugiați care caută siguranță în străinătate.

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a declarat că cele 13,6 miliarde de dolari reprezintă probabil doar „vârful unui ajutor mult mai amplu”.

„Cu toții va trebui să facem mai mult pentru a ajuta Ucraina în următoarele săptămâni sau luni și pe termen lung pentru a o ajuta să se reconstruiască” a declarat Pelosi în cadrul unei conferințe de presă.

Pe 8 martie curent, președintele american Joe Biden a anunțat că SUA vor interzice importurile de petrol și gaze din Rusia, drept represalii pentru invazia armatei ruse în Ucraina. El a recunoscut faptul că măsura va duce la creșterea prețurilor la energie.

Joi, 10 martie, este a 15-a zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Mii de cetățeni au fost evacuați în alte regiuni ale țării, după ce pe 8 și 9 martie, Kievul și Moscova au ajuns la înțelegerea privind încetarea focului și crearea coridoarelor umanitare.

LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina