Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Biden dă vina pe deplasările…

Biden dă vina pe deplasările internaționale pentru dezbaterea nereușită cu Trump, în timp ce 25 de membri ai Camerei se pregătesc să îi ceară să demisioneze

Imagine simbol/Joe Biden

Joe Biden se scuză pentru prestația „nereușită” din timpul dezbaterii cu Donald Trump, în timp ce se confruntă cu sondaje din ce în ce mai îngrijorătoare și cu apeluri tot mai numeroase de a-și retrage candidatura, inclusiv din partea democraților, relatează The Guardian.

Potrivit presei internaționale, președintele Biden va discuta cu guvernatorii și liderii Capitoliului pentru a-i „reasigura de competența sa” și pentru a aborda nemulțumirea crescândă în rândul liderilor de partid, după „performanța dezastruoasă” din dezbaterea de săptămâna trecută împotriva lui Donald Trump.

La un eveniment de campanie din Virginia, marți seară (2 iulie), Biden a dat vina, pentru dezbaterea slabă, pe călătoriile sale internaționale care au precedat evenimentul, spunând că „nu a fost foarte inteligent”.

„Am decis să călătoresc în jurul lumii de câteva ori, trecând prin aproximativ 100 de fusuri orare înainte de dezbatere. Nu mi-am ascultat echipa și m-am întors și aproape că am adormit pe scenă. Asta nu este o scuză, dar este o explicație”, a spus acesta.

Un sondaj Reuters/Ipsos publicat a arătat că unul din trei democrați a declarat că Biden ar trebui să pună capăt campaniei sale de realegere după dezbaterea din Atlanta, unde a avut o prestație lipsită de energie și confuză.

Preşedintele american se deplasase în Franţa din 5 până pe 9 iunie, pentru festivităţile prilejuite de aniversarea Debarcării aliate în Normandia şi pentru o vizită de stat. În ziua sosirii sale, pe 5 iunie, după ce călătorise noaptea, el a rămas la hotel toată ziua.

Apoi, el s-a deplasat în Italia din 12 până pe 14 iunie, pentru un summit G7, după care s-a dus direct la un eveniment de campanie în California, potrivit G4Media.

Biden s-a retras, timp de şase zile, pentru a pregăti dezbaterea cu consilierii săi la reşedinţa din Camp David, lângă Washington, perioadă în care nu a avut activitate publică.

Un schimb de replici aprins a avut loc în prima confruntare dintre președintele democrat în funcție al SUA Joe Biden și predecesorul său Donald Trump, candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din acest an: „Ai simțul moral al unui depravat”, „Tu ești fraierul, tu ești ratatul”, „Să faci un test cognitiv, dar unul foarte ușor”, „Este plătit de China”, „Se comportă ca un palestinian”, au fost doar câteva dintre replicile acide dintre cei doi rivali politici. În vârstă de 78 de ani (Trump), respectiv 81 de ani (Biden), ambii candidați s-au atacat reciproc referitor la starea de sănătate mentală.

Prestația președintelui Joe Biden a fost criticată pe scară largă pe internet. Democrații au rămas foarte dezamăgiți după prestația lui Biden la dezbatere: „Biden este terminat”, transmite Politico.

Schimb de replici la dezbaterea Biden-Trump: „Tu ești fraierul, tu ești ratatul” și cifrele care „i-au dezamăgit” pe democrați

Cine l-ar putea înlocui pe Biden în cursa pentru Casa Albă? Patru posibili candidați ai Partidului Democrat, după prestația nereușită a actualului președinte la dezbaterea cu Trump