Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ucrainene: Pierderile armatei ruse…

Autoritățile ucrainene: Pierderile armatei ruse în războiul din Ucraina

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță despre pierderile totale în luptă ale armatei ruse, până duminică, 17 aprilie. Astfel, potrivit estimărilor autorităților ucrainene, circa 20,3 mii de militari ruși au decedat de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Aproximativ 2.500 până la 3.000 de soldați ucraineni au murit în războiul din Ucraina, iar alți 10 mii de militari au fost răniți. Despre acest lucru a vorbit președintele ucrainean Volodimir Zelinsky într-un interviu pentru CNN.

Zelensky a spus că oficialii ucraineni estimează că aproximativ 2,5 mii până la 3 mii de soldați ucraineni au murit în acest război. Totodată, acesta a declarat că victimele militare ale armatei ruse ajung la circa 19 mii până la 20 de mii. Pe de altă parte, Rusia susține însă că numărul soldaților ruși decedați în război este de circa 1,3 mii de soldați.

LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina. Zelensky susține că în cazul distrugerii armatei ucrainene la Mariupol, negocierile cu Rusia vor fi încheiate