Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atenție, călători! Podul Giurgiu-Ruse intră…

Atenție, călători! Podul Giurgiu-Ruse intră în reparații

Sursa: NewsWeek Ro

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse intră în reparații, traficul fiind restricționat pe o bandă începând din 10 iulie. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o atenționare de călătorie, făcându-le mai multe recomandări șoferilor și prezentând rutele ocolitoare, scrie NewsWeek România.

Potrivit MAE al României, activităţile de reparaţie sunt prevăzute să dureze timp de 730 de zile, fără ca acest fapt să ducă la oprirea traficului rutier pe pod.

Într-o primă etapă a reparaţiilor, circulaţia rutieră pe pod va fi restricţionată pe sensul de intrare în Bulgaria şi, ulterior, pe sensul de ieşire din Bulgaria, pe direcţia către România, informează autoritățile române.

Activităţile de reparaţie se vor efectua, ca regulă, pe timpul zilei, pe segmente rutiere de 400 de metri şi vor implica organizarea şi reglementarea temporară a circulaţiei rutiere pe pod, pe tronsonul rutier bulgar, pe o singură bandă, cu regim asigurat de accesibilitate alternativă a autovehiculelor şi de semnalizare prin sisteme de semafoare adaptive, indicatoare rutiere şi personal de dirijare, potrivit MAE al României.