Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atac armat într-o școală din…

Atac armat într-o școală din Finlanda. Un elev de 12 ani și-a împușcat mortal un coleg și i-a rănit pe alții doi

Foto: KIMMO BRANDT/EPA-EFE

Un elev în vârstă de 12 ani din Finlanda ar fi efectuat mai multe împușcături într-o școală, ar fi omorât un coleg și i-ar fi rănit grav pe alții doi, transmite BBC.

Incidentul a avut loc într-o sală de clasă dintr-o școală din orașul Vantaa, situat în nordul capitalei Helsinki. Potrivit poliției, atacul a avut loc dimineață, în jurul orei 9:00, și că un copil a decedat pe loc.

Copiii tocmai se întorseseră la cursuri după weekendul lung de Paște. Se crede că toți cei implicați erau în clasa a șasea.

Suspectul a fugit imediat ce a ajuns poliția și, în cele din urmă, a fost reținut „în mod calm”, în jurul orei 10:00. Poliția a spus că el ținea în mână o armă de foc pe care i-au luat-o. Elevul a recunoscut că a comis atacul armat.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru omor și tentativă de omor. Copiii cu vârsta sub 15 ani nu răspund penal în Finlanda, așa că suspectul nu a fost arestat preventiv, dar este plasat în grija serviciilor sociale.

Potrivit poliției, suspectul ar fi folosit o armă licențiată a unei rude. Deținerea de arme este larg răspândită în Finlanda, iar copiii de peste 15 ani pot avea licențe pentru a folosi armele de foc ale altor persoane, mai notează sursa citată.