Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Armata Israeliană a cerut locuitorilor…

Armata Israeliană a cerut locuitorilor din Gaza să se evacueze și să nu devină scuturi umane pentru Hamas. ONU a calificat cererea ca fiind „imposibil de îndeplinit”

Imagine-simbol

Forțele de apărare israeliene (IDF) au cerut locuitorilor din orașul Gaza „să se evacueze spre sud și să nu devină scuturi umane pentru militanții Hamas”. Reprezentanții ONU au declarat că ordinul israelian de a evacua nordul orașului Gaza, în 24 de ore, „este imposibil de realizat”.

Organizația teroristă Hamas duce un război împotriva statului Israel, iar orașul Gaza este o zonă în care au loc ostilități. Această evacuare este efectuată pentru siguranța dumneavoastră.

Vă veți putea întoarce în orașul Gaza doar după ce va fi făcut un alt anunț care să autorizeze acest lucru. Nu vă apropiați de gardul de la granița cu Israelul”, se arată în apelul Israelului de pe rețeaua socială X.

CNN scrie că, înainte de publicarea oficială a apelului FDI către locuitorii din Gaza, acesta a fost raportat de către purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric. Potrivit acestuia, se referă la evacuarea tuturor locuitorilor de la nord, aproximativ 1,1 milioane de persoane. Dujarric a declarat că armata israeliană a alocat 24 de ore pentru evacuare și a calificat cererea ca fiind imposibil de îndeplinit.

Ordinul de evacuare a fost dat, de asemenea, personalului ONU.

Reprezentantul permanent al Israelului la ONU, Gilad Erdan, a calificat, potrivit The Times of Israel, răspunsul organizației drept o „rușine”, menționând că „ONU, de ani de zile, a închis ochii la înarmarea Hamas și la utilizarea de către aceasta a populației civile și a infrastructurii din Fâșia Gaza pentru a ucide și a depozita arme”.

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă, 7 octombrie, un atac fără precedent împotriva Israelului. Luptătorii grupării au pătruns în comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, au ucis locuitori și au luat ostatici. Israelul a declarat că țara este în stare de război și ostilitățile continuă.