Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alerte de raid aerian în…

Alerte de raid aerian în toate regiunile din Ucraina: Autoritățile îndeamnă populația să rămână în adăposturi

O alertă de raid aerian a fost anunțată pe 31 decembrie 2022 în toate regiunile Ucrainei. Semnalul înseamnă că există o amenințare de lovituri aeriene, timp în care ucrainenii trebuie să se ascundă în adăposturi.

Șeful administrației militare din regiunea Sumî, Dmitri Jivițki, a raportat că mai multe rachete se îndreaptă în direcția regiunii.

Potrivit șefului administrației militare din regiunea Odesa, Maxim Marcenko, vor fi impuse sistări temporare în livrarea energiei electrice din cauza amenințării unui atac cu rachete. Potrivit lui Marcenko, acest lucru este necesar pentru a reduce presiunea asupra sistemului energetic.

Ministerul britanic al Apărării anunță sâmbătă, 31 decembrie 2022, în raportul zilnic privind războiul din Ucraina, că în următoarele zile Rusia ar putea lansa un nou atac cu rachete asupra teritoriului Ucrainei „pentru a submina moralul ucrainenilor” în perioada sărbătorilor de iarnă.

Din octombrie, a precizat Ministerul britanic al Apărării, Rusia a lansat lovituri masive împotriva infrastructurii ucrainene la fiecare șapte – zece zile. Cel mai recent atac cu rachete a fost înregistrat la 29 decembrie. Dar serviciile secrete britanice presupun că Rusia ar putea încălca această „schemă” „pentru a submina moralul populației ucrainene în timpul sărbătorilor de Anul Nou”.

Joi, 29 decembrie, Rusia de asemenea a lansat un atac cu rachete asupra țării vecine. Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a anunțat că Rusia a lansat 69 de rachete de croazieră, iar Forțele de apărare ucrainene au doborât 54 dintre acestea.

Din octombrie, Rusia lansează regulat atacuri masive cu rachete împotriva instalațiilor energetice din Ucraina, iar unul dintre aceste atacuri, la 23 noiembrie, a lăsat temporar mai multe regiuni ale țării fără energie electrică. Întreruperile de curent programate continuă în majoritatea regiunilor până în prezent.