Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   151 de oameni au murit…

151 de oameni au murit și peste 80 au fost răniți, după o busculadă de proporții de Halloween la Seul

Peste 150 de persoane, majoritatea tineri, au murit la Seul în urma unei busculade în care a fost antrenată o mulțime uriașă de oameni care veniseră să petreacă primul Halloween fără restricții, după trei ani de pandemie, într-o zonă celebră pentru viața de noapte din capitala Coreei de Sud, informează presa străină. 

Bilanțul victimelor dezastrului de la Seul a crescut la 151 de morți, a anunțat președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol într-o conferință de presă susținută duminică dimineața.

Printre aceștia se numără și 19 străini, a precizat el.

Președintele a declarat o perioadă de doliu național „până când se va încheia gestionarea accidentului”, le-a transmis condoleanțe familiilor victimelor și le-a urat tuturor răniților însănătoșire grabnică.

Aproximativ 2.900 de rapoarte de persoane dispărute au fost depuse, a declarat Centrul de servicii comunitare Hannam-dong.

Deși Halloween-ul nu este o sărbătoare tradițională din Coreea de Sud, a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani.

Sărbătoarea din acest an este prima de când au fost ridicate restricțiile Covid privind măștile de față privind distanțarea socială. Rapoartele locale au estimat că aproximativ 100.000 de oameni au fost în Itaewon pentru a sărbători Halloween-ul.