Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   11 persoane și-au pierdut viața…

11 persoane și-au pierdut viața într-un incendiu produs la un cămin de bătrâni din Rusia

Unsprezece persoane au murit într-un incendiu produs la un cămin de bătrâni din localitatea Ishbuldino din regiunea rusă Bashkortostan, a declarat marți serviciul de presă al Ministerului Rus de Urgențe pentru TASS.

La ora 00:53 ora Moscovei, a fost primit un mesaj despre un incendiu pe strada Kizilskaya din satul Ishbuldino, districtul Abzelilovsky din Bașkiria. În timpul stingerii la locul incendiului, au fost găsite cadavrele a 11 victime”, a declarat serviciul de presă.

Potrivit departamentului, la momentul sosirii pompierilor, clădirea cu un etaj era cuprinsă de flăcări în întregime. Patru persoane au fost evacuate independent din clădire. La ora 04:00 ora Moscovei, focul a fost stins. Suprafața de ardere era de 72 de metri pătrați, adică flacările s-au extins pe suprafața totală a casei.

O sursă din serviciile de urgență a declarat pentru TASS că personalul pensiunii, potrivit datelor preliminare, a putut scăpa din incendiu, doar oaspeții vârstnici au fost uciși.

Potrivit acesteia, pensiunea nu avea o licență pentru reședința permanentă a oaspeților. „Pensiunea privată „Casa de Bătrâni (Casa Milostivirii)” avea o licență pentru a furniza servicii sociale persoanelor în vârstă și persoanelor cu dizabilități fără cazare”, a declarat sursa agenției.

Comitetul de anchetă rus a anunţat că a lansat o investigaţie în legătură cu incidentul.

Sursa: TASS