Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Un alt fals despre gaze:…

Un alt fals despre gaze: tarif cu 5 lei mai mare, dar cu întreruperea alimentării cu gaze pentru trei luni

Imagine simbol

Reprezentanții Ministerului Energiei au venit cu dezmințiri după ce mai mulți cetățeni ar fi primit pe poșta electronică mesaje potrivit cărora tariful la gaze naturale ar urma să fie majorat, din 1 noiembrie, la peste 18 lei, adică cu circa 5 lei mai mult decât în prezent.

În același mesaj, scris cu greșeli, cetățenii sunt informați despre „întreruperea planificată a alimentării cu gaze naturale în cursul serii de la 1 octombrie 2024 până la 1 ianuarie 2025”.

Ministerul Energiei a transmis că acestea sunt „falsuri distribuite cu rea intenție, expediate de pe o adresă falsă, care imită adresa oficială de email”.

Ministerul menționează că a sesizat organele competente în legătură cu răspândirea informațiilor false.

„Remarcăm interesul sporit față de activitatea Ministerului, în special pe domeniul gestionării sectorului gazelor naturale”, mai notează autoritățile.

ZdG a scris ieri despre faptul că pe Facebook este promovat site-ul compensatii-md.site, prezentat ca o platformă unde cetățenii se pot înscrie pentru a obține compensații prin intermediul programului de stat Ajutor la contor. Pentru a se înregistra, oamenilor li se cer datele personale și cele ale cardului bancar.

Stopfals.md a relatat că site-ul este o clonă a platformei oficiale compensatii.gov.md și folosește abuziv simbolica instituțiilor oficiale.

Din luna mai, consumatorii casnici achită 13,12 lei (cu TVA) pentru un metru cub de gaze.