Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Termoelectrica solicită ANRE micșorarea prețului…

Termoelectrica solicită ANRE micșorarea prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată

Sursa: Termoelectrica S.A./Facebook

S.A. „Termoelectrica” solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor. Astfel, locuitorii capitalei ar urma să achite mai puțin pentru energia termică livrară de Termoelectrica.

Potrivit unui cereri recepționate de ANRE la sfârșitul lunii mai, drept răspuns la o scrisoare a ANRE, Termoelectrica a prezentat calculele solicitate cu privire la determinarea prețului pentru energia electrică produsă şi a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor pentru anul 2024.

Mai exact, locuitorii capitalei ar urma să achite pentru energia termică livrată de Termoelectrica 1997 de lei/Gcal (fără TVA), cu 141 de lei mai puțin decât tariful actual – 2 138 de lei/Gcal.

Termoelectrica solicită aprobarea prețului de 2,18 lei/kWh (fără TVA) pentru energia electrică produsă la centralele electrice de termoficare, cu 30 de bani mai mic decât prețul în vigoare.

Solicit Are by Ziarul de Gardă

ANRE a aprobat în ședința de marți, 19 martie, proiectele de hotărâre ale prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica” și S.A. „CET-Nord”.