Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Recensământul populației și locuințelor 2024:…

Recensământul populației și locuințelor 2024: Circa două milioane de persoane au fost deja recenzate

Sursa foto: statistica.md

Circa 1,4 milioane de locuințe și peste două milioane de persoane au fost recenzate până la finele zilei de 26 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor, anunță luni, 27 mai, Biroul Național de Statistică (BNS).

„La finele zilei de 26 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1404 mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 2053 mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova)”, potrivit BNS.

Raioanele Râșcani, Glodeni, Fălești, Florești, Bălți, Sîngerei, Telenești, Ungheni, Orhei și Anenii Noi au o pondere de peste 76% a locuințelor recenzate.

Cea mai mică pondere a locuințelor recenzate este în raioanele Strășeni, Ialoveni, Cimișlia, Leova, Basarabeasca, Taraclia și municipiul Chișinău.

Mai jos este prezentat infograficul privind ponderea locuințelor recenzate în total locuințe estimate, în profil teritorial, la finele zilei de 26 mai 2024.

„Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la recensământ, oferind recenzorului răspunsuri complete și corecte la chestionarele de recensământ.

Îndemnăm populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensământului populației și locuințelor 2024, parte a rundei mondiale 2020 a recensămintelor realizate pe plan internațional”, se arată în mesajul BNS.