Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Ministerul Finanțelor a decis câți…

Ministerul Finanțelor a decis câți bani vor fi alocați pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale din UTA Găgăuzia

Ministerul Finanțelor va aloca din Fondul de rezervă al Guvernului mijloace financiare în sumă de 1.798.200 lei pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale ca urmare a ploilor torențiale ce au avut loc pe teritoriul UTA Găgăuzia la 29 septembrie curent. O decizie în acest sens a fost aprobată miecuri, 7 octombrie, în cadrul ședinței Guvernului.

Potrivit ministrului Finanțelor, Serghei Pușcuța, mijloacele se alocă Primăriei municipiului Comrat, în special pentru curățarea canalelor de evacuare a apelor pluviale și amenajarea digului de protecție, afectate de ploile terențiale .

Conform Legii bugetului de stat pentru anul 2020 în Fondul de rezervă al Guvernului sunt preconizate 107 milioane lei din care la situația de 30 septembrie curent sunt repartizate 64 milioane lei. Soldul constituie 43 milioane lei.

Imagini apocaliptice au fost surprinse marți, 29 septembrie, la Comrat. Mai multe locuințe au fost înghițite de apă în urma ploilor, iar zeci de oameni au rămas împotmoliți în namol pe drumurile inundate.

Totodată, tot la Comrat, din cauza ploii puternice mai mulți piloni au fost puși la pământ, fiind grav afectată și rețeaua de gazificare.