Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Dumitru Alaiba, despre exportul de…

Dumitru Alaiba, despre exportul de vinuri moldovenești: „Destinația reflectă și direcția aspirațiilor noastre”

Imagine simbol. Sursa foto: Digi24

În perioada ianuarie – octombrie 2023 s-a înregistrat o creștere de 8,6% a exportului de vinuri moldovenești, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022. Potrivit ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, cantitatea exportată se estimează la 111 milioane de dolari.

Conform sursei citate, cele mai multe vinuri au fost exportate în Uniunea Europeană (45%). În țările CSI au fost livrate 26%, iar 29% în alte țări ale lumii.

Suntem o națiune cu rădăcini adânci în tradiția viti-vinicolă și aceasta nu este doar moștenirea noastră – este și un factor contribuitor pentru un viitor prosper. Destinația vinurilor noastre reflectă și direcția aspirațiilor noastre. (…)Viticultorii noștri continuă să demonstreze că pasiunea, dedicația și inovația lasă amprente pe piața globală”, notează viceprim-ministru, Dumitru Alaiba.

Un infografic realizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED) arată că 23% au fost realizate pe piața din România. Vinurile moldovenești sunt apreciate și în Polonia, Cehia, Georgia, Regatul Unit și Olanda.

Sursă infografic: Facebook/ Dumitru Alaiba