Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Bunuri ale statului, în…

DOC Bunuri ale statului, în valoare de peste jumătate de milion de lei, transmise la trei sate cu primari aliați coaliției de guvernare

Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 10 aprilie, o hotărâre prin care mai multe bunuri ce aparțin statului, în valoare de peste jumătate de milion de lei, vor fi transmise în proprietatea a trei unități administrativ-teritoriale. Este vorba despre satul Speia și Bulboaca din raionul Anenii Noi și localitatea Novosiolovca din raionul Taraclia.

Ziarul de Gardă a analizat și a constatat că cele trei localități, ce vor beneficia din partea autorităților centrale de mai multe bunuri cu titlu gratuit, sunt conduse de primari aliați coaliției de guvernare.

  • s. Speia (r. Anenii Noi) – primar Vitalie Coteț, PDM
  • s. Bulboaca (r. Anenii Noi) – primar Ion Berzoi, PSRM
  • s. Novosiolovca (r. Taraclia) – primară Ecaterina Jentică, PSRM

După aprobarea proiectului de cabinetul de miniștri, Ministerul Economiei și Infrastructurii în comun cu autoritățile administrației publice locale urmează să instituie comisii de transmitere a bunurilor și să asigure livrarea acestora, în termen de 90 de zile.

Computere, covoare și dulapuri pentru satul Speia

Vitalie Coteț

Satul Speia este condus de către democratul Vitalie Coteț. Bugetul anual al localității este de 3 895 300 lei.

Potrivit hotărârii aprobate de miniștri, în posesia localității Speia vor fi transmise tehnică de birou (calculatoare, laptopuri, xerox, imprimante, etc.). De asemenea, autoritatea locală va beneficia de mobilier, cât și de trei covoare. Toate acestea în sumă totală de 170 539 lei.

Masă pentru sedințe, masă rotundă pentru conferințe și dulap pentru frigider pentru satul Bulboaca

Ion Berzoi

Satul Bulboaca, cu 5 036 de locuitori, va obține din partea Guvernului bunuri în valoare de 148 630 de lei. Potrivit hotărârii, Primăria Bulboaca, condusă de socialistul Ion Berzoi, va beneficia de bunuri în care suma totală este cea mai mică. Dintre cele 41 de produse, în mare parte este tehnică de birou, cât și mobilier – dulapuri pentru haine, documente și frigider, masă rotundă pentru conferințe, masă pentru ședințe și telefoane.

Calculator în valoare de 20 de mii de lei pentru satul Novosiolovca

Ecaterina Jentică (Pocurar)

Guvernul a fost cel mai generos pentru Primăria din Novosiolovca, în fruntea căreia este socialista Ecaterina Jentică (Procurar). Bunuri în valoare de 222 132 de lei vor trece în proprietatea localității. Primul în cap de listă este un calculator, plus mai multe piese pentru acesta, la un preț de peste 20 de mii de lei.

Pe lângă tehnica de birou și mobiler, Primăria a primit din partea Guvernului un dulap pentru veselă, cinci scaune și mai multe aparate telefonice.

Potrivit ministrului Economiei, Serghei Răilean, anume aceste localități au fost selectate și vor primi bunuri gratuite din partea statului, în valoare totală de 541 304 lei, în baza solicitărilor pe care le-au trimis către autorități.

,,Proiectul a fost elaborat în urma demersurilor parvenite la Ministerul Economiei și Infrastructurii din partea autorităților publice locale ale satelor Speia, Bulboaca și Novosiolovca. Proiectul prevede transmiterea cu titlu gratuit a tehnicii de calcul, mobilier și a altor bunuri pentru datarea unor entități din subordinea Primăriilor menționate. Bunurile au fost scoase din uz în cadrul aparatului central al ministerului, fiind înlocuite cu altele mai noi și mai performante”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Răilean.

Hotărâre de Guvern/Minister… by Alina Frunza on Scribd