Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Alocațiile lunare pentru veteranii…

DOC Alocațiile lunare pentru veteranii și participanții la lichidarea avariei de la Cernobîl ar putea fi majorate de la 1 octombrie. Proiectul, înregistrat la Parlament de doi deputați PAS

Imagine-simbol

Alocațiile lunare pentru participanții la cel de-al doilea Război Mondial, veteranii războiului din Afganistan, participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și pentru cei care au luptat pentru integritate R. Moldova în 1992 ar putea fi majorate de la 1 octombrie. Un proiect în acest sens a fost înregistrat la Parlament de către deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp și Dan Perciun.

Deputații propun ca, de la 1 octombrie curent, persoanele cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității R. Moldova și persoanelor integrate în grad de dizabilitate după lichidarea consecințelor de la Cernobîl, cât și cei care au dizabilități de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial, să primească alocații majorate cu 550 lei.

Potrivit autorilor inițiativei legislative, costul total al proiectului este de 36 de milioane de lei.

„Am stabilit un șir de alocații sociale destinate veteranilor, participanților evenimentele de la Cernobîl, destinate represaților politic să fie majorate. De la 1 octombrie alocațiile pentru persoanele cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței R. Moldova și a persoanele care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, vor fi majorate cu 550 de lei pe lună față de cuantumul care există la moment. Pentru veteranii care au luptat pentru integritatea R. Moldova, care au luptat în Afganistan, pentru soții supraviețuitori alocațiile urmează a fi majorate cu 250 de lei. Pentru victimele victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada 1917-1990 la fel alocațiile vor fi majorate cu 250 de lei. Sunt pentru 30 de mii de oameni care vor beneficia de aceste majorări începând cu luna octombrie. Costul total al proiectului este de 36 milioane de lei”, a declarat Dan Perciun, unul dintre autorii proeictului.

Proiectul înregistrat la Parlament: