Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Deputatul PAS, Lilian Carp, anunță…

Deputatul PAS, Lilian Carp, anunță că în acest an pensiile vor fi indexate de la 1 martie

Sursa foto: Facebook/Lilian Carp

Pensiile ar putea fi indexate în acest an din 1 martie 2022. Un anunț oficial în acest sens ar urma să fie făcut în următoarele zile. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4. 

„Vom avea compensarea pensiilor nu din data de 1 aprilie, cum este de regulă, dar de la 1 martie, în dependență de cât de mare va fi inflația, cu aproape 20%. Asta va fi de la 1 martie, cel puțin noi discutăm despre acest lucru și va fi o decizie în aceste zile”, a declarat vicepreședintele PAS, Lilian Carp.

Anterior, și deputatul PAS, Dan Perciun, a menționat că, în baza noii formule de indexare a pensiilor, unele tipuri de pensii ar urma să fie indexate cu aproximativ 20%. Potrivit lui Perciun, odată cu indexarea pensiilor vor fi majorate și alocațiile.

În 2021, Parlamentul a aprobat un proiect care prevede că pensiile se vor indexa o dată pe an, la 1 aprilie, în sumă fixă. La 1 aprilie, creșterea pensiilor va rezulta din indexarea cuantumului pensiei medii cu 50% din creșterea economică reală a anului precedent. Suma fixă se stabilește de către Guvern.