Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Autorizațiile CEMT pentru transportul internațional…

Autorizațiile CEMT pentru transportul internațional de mărfuri, digitalizate. Conducătorii auto se pot conecta la o sesiune de informare

Imagine simbol/arhivă

Autorizațiile multilaterale CEMT, ce vizează transportul rutier internațional de mărfuri, vor fi digitalizate, anunță luni, 24 iunie, Agenția Națională Transport Auto (ANTA). Autorizația CEMT pe suport de hârtie va fi înlocuită cu autorizație CEMT digitală.

Sistemul Digital CEMT este deschis pentru testare din data de 17 iunie 2024 și poate fi accesat prin intermediul unui portal web și al unei aplicații mobile.

„ANTA informează operatorii de transport rutier internațional de mărfuri, referitor la dezvoltarea de către Forul Internațional de Transport (ITF) a Sistemului Digital CEMT – soluție informațională pentru digitalizarea autorizațiilor multilaterale CEMT”.

În scopul prezentării sistemului, secretariatul ITF organizează la data de 27 iunie 2024, orele 15.00 – 16.30, o sesiune de informare online (în limba rusă) pentru operatorii de transport și conducătorii auto. ANTA recomandă operatorilor de transport rutier internațional de mărfuri, inclusiv conducătorilor auto, utilizatori ai autorizațiilor multilaterale CEMT să se conecteze la sesiunea de informare.

Sistemul Digital CEMTgestionat de ITF și operat de către 43 State Membre la Sistemul Cotei multilaterale CEMT, urmează să fie implementat din 01 ianuarie 2026 și va include procesele de eliberare, anulare, înlocuire, administrare, utilizare, monitorizare și control a autorizațiilor CEMT.