Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   A fost ratificat contractul de…

A fost ratificat contractul de credit cu Agenția Franceză pentru Dezvoltare în vederea finanțării necesităților bugetului de stat: R. Moldova va beneficia de asistență în mărime de 15 milioane de euro

Sursa foto: Digi 24

Parlamentul a ratificat, în cadrul ședinței plenare de joi, 14 iulie, contractul de credit cu Agenția Franceză pentru Dezvoltare. Potrivit documentului, R. Moldova va beneficia de asistență în mărime de 15 milioane de euro pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, inclusiv pentru servicii de sănătate, educație sau transferuri sociale.

„Împrumutul va fi acordat la o rată fixă a dobânzii de 1,38% anual, cu maturitatea de 15 ani și o perioadă de grație de 5 ani. Banii vor fi debursați într-o singură tranșă până la 30 noiembrie 2022. Rambursarea împrumutului urmează a fi efectuată semi-anual în 20 de tranșe egale”, se arată în nota informativă a proiectului de lege pentru ratificarea contractului de credit.

Contractul de credit de 15 milioane de euro din partea Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD) pentru țara noastră a fost semnat pe 15 iunie, la Chișinău, de reprezentanții Guvernului R. Moldova și Guvernul Republicii Franceze.

AFD este o organizație a Guvernului Franței care finanțează proiecte în țările în curs de dezvoltare. AFD a deschis un birou de reprezentare la Chișinău, în februarie 2022.