Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Valul de căldură prelungit continuă…

Valul de căldură prelungit continuă să facă victime și în Pakistan. Peste 50 de morți – raportați în Karachi

Sursa: RFE/RL

Un val de căldură severă a continuat să lovească cel mai mare oraș din Pakistan, Karachi, timp de a treia săptămână, umplând spitalele cu pacienți și morgile cu cadavre, au declarat oficialii și salvatorii pe 4 iulie, scrie RDF/RL.

Peste 50 de persoane au murit până acum din cauza insolației de la începutul ultimului val luna trecută, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției, Summiya Syed.

Zeci de noi victime au fost aduse la cel mai mare centru medical postuniversitar Jinnah din oraș pe 3 iulie, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Hassan Ali, agenției de știri dpa.

Indicele de căldură – o combinație de temperatură și umiditate – a crescut la 55 de grade Celsius pe 3 iulie, cel mai înalt nivel înregistrat vreodată în orașul de coastă cu peste 20 de milioane de locuitori, a declarat meteorologul șef Sardar Sarfraz.

Primul val de căldură ajunge în Italia, iar în zonele de centru şi de sud temperaturile din următoarele câteva zile vor fi mai mari cu 12 grade faţă de media sezonieră. Grecia, Cipru şi Turcia sunt deja afectate de caniculă, iar autorităţile elene au raportat mai multe victime printre turişti. Spania a avut temperaturi de 40 de grade în aprilie şi se pregăteşte pentru încă o vară toridă, lansând o nouă hartă pentru a ajuta la predicţii mai precise cu privire la valurile de căldură, iar riscul caniculei îi îngrijorează pe organizatorii Jocurile Olimpice de la Paris, care pregătesc măsuri pentru siguranţa sportivilor, scrie Euronews.

Valurile de căldură au lovit anul acesta Europa mai devreme ca oricând. Temperaturi de 40°C, victime raportate din cauza arșiței, evenimente contramandate