Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Ucraineanu Oleksandr Usîk l-a învins…

Ucraineanu Oleksandr Usîk l-a învins pe englezul Tyson Fury și a devenit campion incontestabil la categoria grea

Sursa: Reuters

Oleksandr Usîk a obținut o victorie la limită în fața lui Tyson Fury și a devenit campion mondial incontestabil la categoria grea, într-un meci desfășurat duminică, la primele ore ale dimineții, la Kingdom Arena din Riyadh, scrie Reuters.

Ucraineanul în vârstă de 37 de ani este primul boxer care deține toate cele patru centuri majore la categoria grea în același timp și primul campion necontestat de la sfârșitul perioadei lui Lennox Lewis, în aprilie 2000.

Vă mulțumesc foarte mult. … Este o mare oportunitate pentru mine, pentru familia mea, pentru țara mea. … Este un moment grozav, este o zi grozavă”, a declarat un Usîk în lacrimi în interviul de după meci în ring, adăugând că îi va acorda lui Fury o revanșă imediată.

Doi dintre arbitrii judecători i-au acordat victoria lui Usîk (115-112, 114-113), în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Fury (114-113).

„Ucrainenii luptă din greu! Și în cele din urmă, toți adversarii noștri vor fi înfrânți.
Oleksandr Usîk este campionul mondial absolut! O bătălie dură care dovedește:
rezistența și forța ucrainenilor dau naștere unei victorii ucrainene.
Felicitări, campionule!
Felicitări, țară!
Glorie Ucrainei!”, l-a felicitat președintele Volodimir Zelenski.

Britanicul Tyson Fury a declarat că simpatia față de Ucraina a stat la baza acordării de către judecători a unei victorii prin decizie împărțită în favoarea lui Oleksandr Usîk.

Cred că am câștigat acea luptă. Cred că el a câștigat câteva runde, dar eu am câștigat majoritatea lor …. Țara lui este în război, iar oamenii sunt de partea țării aflate în război, dar nu faceți nicio greșeală, am câștigat acea luptă„, a declarat Fury într-un interviu de după meci în ring.

Datorită victoriei sale, Oleksandr Usîk a rămas neînvins cu a 22-a victorie din tot atâtea meciuri. În plus, devenind campionul de necontestat al categoriei regină, el s-a alăturat unor boxeri precum Mohammad Ali, Joe Jouis şi Mike Tyson.