Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Secretarul general adjunct al NATO,…

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar putea candida la prezidențialele din România

Sursa: nato.int

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a depus două solicitări de înregistrare a mărcii la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru înregistrarea mărcii „MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE”, scrie news.ro. Ambele solicitări au statusul „în aşteptare”.

Potrivit site-ului OSIM, Mircea Geoană a depus cererile la 28 iunie, cu două reprezentări grafice diferite.

Pe site-ul OSIM, citat de news.ro, mai există o singură cerere care conţine numele lui Geoană – „BUCUREŞTI CÂŞTIGI CU GEOANĂ!” – depusă de Partidul Social Democrat (PSD) Bucureşti în martie 2004, care a fost anulată.

Mircea Geoană se profilează de mai mult timp drept candidat independent pentru Cotroceni, deşi un anunţ oficial nu a fost făcut, în condiţiile în care încă ocupă funcţia de adjunct al NATO, notează sursa citată.

Reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale „România Renaşte” i-au cerut lui Geoană, în urmă cu o săptămână, să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă. Şi preşedintele Partidului „România în Acţiune”, Mihai Apostolache, a anunţat, că formaţiunea a luat decizia de a susţine candidatura independentă a secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la alegerile prezidenţiale.

„După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenţilor în România!”, a scris Geoană pe Facebook după apariţia sondajelor.

În unele sondaje, potențialul candidat este favorit, iar altele îl plasează pe primele trei poziții.

Primul tur al alegerilor prezidențiale în România va avea loc la 24 noiembrie.