Reprezentanții Meta confirmă că vor păstra factcheckingul în afara Statelor Unite „pentru început”
Reprezentanții Meta au declarat că intenționează să mențină programul său de verificare a faptelor (factchecking) în afara Statelor Unite pentru început, deși ar putea să îl extindă în alte părți, relatează TechCrunch.
Meta a instituit un program de factchecking pe parcursul mai multor ani, ca răspuns la criticile privind modul în care platforma sa a fost utilizată pentru a răspândi informații false. Odată cu intrarea unei noi administrații la Casa Albă, compania mamă a Facebook și Instagram a anunțat la începutul acestei luni că își va înlocui verificatorii de fapte cu un sistem de „note comunitare”, similar cu cel existent la X al lui Elon Musk.
„Vom vedea cum merge acest lucru pe măsură ce îl mutăm de-a lungul anului”, a declarat șeful Meta pentru afaceri globale, Nicola Mendelsohn, pentru Bloomberg într-un raport de la Davos de luni. „Deci, nimic nu se schimbă în restul lumii în acest moment, lucrăm în continuare cu acei factcheckeri din întreaga lume”.
Compania s-ar putea confrunta cu obstacole în implementarea noului său program în alte părți ale lumii, în special în Europa, care are reglementări precum Digital Services Act (DSA) în vigoare pentru a limita răspândirea conținutului înșelător.