Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Mesaje de Crăciun: președintele Parlamentului…

Mesaje de Crăciun: președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Dorin Recean transmit felicitări cetățenilor

Colaj foto: ZdG

Președintele Parlamentului Igor Grosu și șeful Cabinetului de miniștri, Dorin Recean, au transmis mesaje de felicitare către toți cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil nou, astăzi, pe 25 decembrie.

Igor Grosu și-a început mesajul cu o retrospectivă a anului 2023, marcat de deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană.

„Dragi oameni ai Moldovei, dragi prieteni, acum, la sfârșit de an, mai mult ca niciodată, vreau să sărbătorim victoria noastră comună. Anul acesta am arătat lumii întregi că suntem cu adevărat europeni nu doar prin aspirații, dar și prin pași concreți – am îndeplinit cea mai mare parte a recomandărilor și am deschis negocierile de aderare. Și toate acestea le-am făcut împreună, ca într-o familie unită, unde fiecare pune umărul și ajută ca lucrurile să meargă bine pentru interesul comun. Vă mulțumesc că ați crezut și să știți că această credință ne-a ajutat să mergem înainte. Pentru mine, dar și pentru mulți dintre dvs., 2023 va rămâne anul care ne-a arătat cine suntem – suntem europeni. (…) Chiar dacă avem greutăți, să mergem spre țelul pe care ni l-am propus. (…) De Crăciun să fim mai buni și să credem în minuni”, a menționat Igor Grosu.

Șeful Guvernului R. Moldova, Dorin Recean, a mulțumit celor care, în această perioadă, lucrează în slujba cetățenilor.

Vă doresc tuturor un Crăciun Fericit și alături de cei dragi! Iar tuturor celor care, în această perioadă, lucrează în slujba cetățenilor, le mulțumesc pentru serviciul în folosul întregii comunități. Colegi și colege care asigură ordinea publică, veghează asupra sănătății noastre sau oricare persoană din sectorul de servicii, recunoaștem și apreciem devotamentul vostru. Sărbătorile de iarnă nu ar fi la fel fără munca pe care o faceți”, a scris oficialul pe rețelele sociale.

În R. Moldova, creștinii care se conduc după calendarul gregorian sărbătoresc Crăciunul pe data de 25 decembrie. Crăciunul pe stil vechi va fi sărbătorit pe data de 7 ianuarie.

Preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelnski, a obţinut adoptarea unei legi prin care Nașterea Domnului se sărbătoreşte pe 25 decembrie şi nu pe 7 ianuarie, una dintre mărurile prin care Kievul se îndepărtează de influenţa rusă.