Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Înotătorul român David Popovici a…

Înotătorul român David Popovici a câștigat medalia de bronz la 100 de metri liber. Zhanle Pan a luat aurul, stabilind un nou record mondial

Sursa: Comitetul Olimpic și Sportiv Român/Facebook

Înotătorul român David Popovici a câștigat medalia de bronz la 100 de metri liber cu timpul de 47.49 secunde. În finala olimpică de la 100 de metri liber, Zhanle Pan a câștigat aurul, stabilind un nou record mondial: 46.40 secunde, fostul record fiind deținut tot de el. Pe locul doi, cucerind argintul, a fost australianul Kyle Chalmers, cu 47.48 secunde, scrie G4Media.

Miercuri seară, David Popovici a luat bronzul în fața maghiarului Nandor Nemeth cu o sutime de secundă, la fel cum a pierdut argintul în fața australianului Kyle Chalmers. Tânărul înotător român a reușit o performanță magnifică la Paris 2024, cucerind o medalie de aur și una de bronz, și aducând cea de-a doua medalie pentru Team Romania la această ediție a Jocurilor de vară.

David Popovici a devenit campion olimpic la 200 de metri liber, după ce a făcut o cursă ireală luni seară la Paris și a cucerit medalia de aur cu timpul de 1:44.72. El a câștigat prima medalie la înot pentru România după 20 de ani.

Până acum, în istoria înotului românesc, doar Diana Mocanu a reușit să câștige două medalii de aur la Jocurile Olimpice. Acest lucru s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, unde Mocanu a triumfat în probele de 100 și 200 de metri spate.