GASTRONOMIE Cheesecake fără coacere cu mango și lime
Mango poate fi și cu alte fructe, gen piersici. Iar lime-ul se poate de înlocuit cu lămâie.
Rețeta este pentru o formă cu diametrul 20 cm.
Este un Cheesecake mai neobișnuit, deoarece în bază din biscuiți nu punem unt, dar lapte, din care cauză partea de jos nu va fi foarte crocantă. Ca bază de brânză, folosim ricotta (urdă). În cazul dat, de vaci.
Pentru bază:
- 220 de gr de biscuiți (de ciocolată ar fi ideal)
- 20 de gr de făină de cocos (opțional)
- 50-60 de gr de lapte
Metoda de preparare a aluatului:
Mărunțim biscuiții. Adaugăm făina de cocos și amestecăm. Adăugăm laptele câte puțin. Când se formează o bilă nu mai adăugăm lapte, de aceea și gramajul este aproximativ. Punem aluatul în formă. Îl întindem bine și îl „batem” cu fundul unui pahar. Punem la congelator.
Pentru compoziție din ricotta:
- 500 de gr de ricotta
- 150 de gr de frișcă de 33% grăsimi
- 120 de gr de zahăr pudră
- 10 gr de gelatină + 60/100 de gr de apă
- 20 de gr de suc de lime (sau lămâie)
- 100 de gr de mango tăiat bucățele (opțional)
Metoda de preparare a cremei:
Înmuiem gelatina în apă. Lăsăm pe 15 minute. Ricotta amestecăm cu zaharul pudră și sucul de lime. Dăm prin sită, așa vom avea o consistență mai fină. Topim la foc sau cuptor cu microunde gelatina. Adăugăm și amestecăm bine. La final, batem frișca și amestecăm cu atenție. La dorință, adăugăm fructele. Turnăm deasupra bazei de biscuiți și punem la congelator.
Jeleu din mango:
- 250 de gr de pireu din mango
- 4-5 gr de gelatină + 40 de gr de apă
Metoda de preparare a jeleului:
Înmuiem gelatina în apă. Lăsam pentru 15 minute. Încălzim pireul la foc (nu este nevoie să fiarbă). Fierbinte, dar nu fiert. Adăugăm gelatina și amestecăm bine. Lăsam să se răcească până la temperatura camerei. Turnăm deasupra și punem pe minim o oră la congelator. Apoi 2 ore la frigider.
Poftă bună!