Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ Marșul Pride: Carabinierii, între…

FOTO Marșul Pride: Carabinierii, între comunitatea LGBTQI+ și un grup de contra-manifestanți

Sursă: ZdG

Comunitatea LGBTQI+ din R. Moldova organizează, duminică, 16 iunie, marșul „Moldova Pride”, în cadrul celei de-a 23-a ediție a Festivalului. Reporterii ZdG anunță că la marș sunt și un grup de contra-manifestanţi. Carabinierii și polițiștii au format un cordon în jurul protestatarilor, care se declară împotriva relațiilor dintre persoanele de același gen, punctează TV8.

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Comunității LGBTQI+ din Moldova „Moldova Pride” are loc între 11 – 16 iunie. Sloganul campaniei din acest an este „De la noi taxe, de la stat lege”, iar prin asta comunitatea cere dreptul la căsătorie dintre persoanele de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele transgen. Sâptămâna mândriei culminează cu Marșul Pride, care a început la ora 12:00, la intersecția străzilor București și Ismail. 

În zonă și-au făcut apariția și simpatizanți ai blocului „Victorie”, creat de fugarul Ilan Șor. Echipați cu măști, costume de protecție și „dezinfectant”, aceștia scandează împotriva comunității LGBTQI+ și a susținătorilor lor, scrie tv8.

În centrul capitalei sâmbătă, 15 iunie, a avut loc un marș în susținerea familiei tradiționale. La eveniment au participat zeci de persoane, printre care și reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova(PSRM) în frunte cu fostul președinte Igor Dodon, dar și fețe bisericești alături de copii. Acțiunea are loc ca protest împotriva manifestației de astăzi a comunității LGBTQ.