Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Două medalii pentru R. Moldova…

Două medalii pentru R. Moldova la Campionatul European U-23: Vitalie Eriomenco a devenit vicecampion european

Sursa: MEC

Luptătorii moldoveni de stil greco-roman au cucerit, până acum, două medalii la Campionatul European U-23, care se desfășoară la Baku, Azerbaijan, anunță miercuri, 22 mai, Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Vitalie Eriomenco a cucerit medalia de argint, cedând la limită în finala categoriei de până la 63 kg, în fața azerului Ziya Babashov (3-2).

Până în ultimul act, Vitalie Eriomenco i-a mai învins pe Hristo Biserov Valentino (Bulgaria), Bekir Ates (Turcia) și rusul Aleksandr Andreev (care a evoluat sub drapel neutru).

Alexandrin Guțu

Pe podium la europenele rezervate vârstei sub 23 de ani a urcat și Alexandrin Guțu. În finala mică a categoriei de greutate de 77 kg, luptătorul nostru l-a învins cu 3-2 pe rusul Ismail Barakhoev, obținând medalia de bronz.

Până a ceda în semifinale în fața viitorului campion, azerul Khasay Hasanli, pe care l-a învins anul trecut în finala competiției continentale la aceeași vârstă, Alexandrin Guțu a repurtat trei victorii convingătoare: 9-0 cu polonezul Kamil Aleksander Czarnecki, 8-0 cu portughezul Joao Pedro Duarte Simoes, și 13-0 cu suedezul Lars Adam Magnus Strandner.

Un alt reprezentant al țării noastre, Leonid Moroz a cedat în finala mică a categoriei de greutate de până la 55 kg împotriva rusului Adam Ulbashev și a ocupat locul V.

Lotul național de greco-romane mai păstrează șanse la medalii la Campionatul European U-23, în concursul de greco-romane, prin Vasile Zabica (72 kg), Alexandru Solovei (82 kg) și Roman Balchivschii (97 kg). Sportivii vor disputa duelurile în recalificări în lupta pentru medalia de bronz în categoriile lor de greutate.