Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Brandul Dior, acuzat de „sclavie…

Brandul Dior, acuzat de „sclavie modernă”, în Italia

Foto: libertatea.ro

Un tribunal din Milano a plasat „Manufactures Dior SRL” sub administrare judiciară pentru un an, pentru că angajații munceau în condiții „asemănătoare sclavilor”, relatează Libertatea, citând Bild. Unii muncitori, dintre care unii aflați ilegal în Italia, au fost forțați să doarmă în fabrica de producție, potrivit documentului judecătoresc de 34 de pagini. Totodată, mulți dintre ei nu ar fi avut contracte de muncă.

În plus, potrivit acuzațiilor, muncitorii au lucrat în „condiții de igienă și sănătate sub minimul necesar pentru o abordare etică”. Dispozitivele de siguranță (cardurile de acces) de la unitățile de producție au fost îndepărtate pentru ca orele de muncă să nu poată fi numărate. „Nu erau respectate nici sărbătorile legale”, se arată în încheierea instanței.

Aceste condiții de „sclavie modernă” au fost descoperite prin controale ale autorităților italiene și o anchetă a Parchetului din Milano, supervizată de Fabio Roia, președintele tribunalului Milano. Deși Dior nu a fost acuzat de conduită penală, instanța a constatat că societatea a acționat cu neglijență, necontrolând condițiile de muncă ale angajaților: „Aceasta nu este o încălcare unică, ci mai degrabă o metodă generală și consolidată”.

Potrivit surselor citate, administrarea judiciară înseamnă că procesele interne „sunt mai bine monitorizate și instanța este informată cu privire la progresul în soluționarea problemei”.

Dior nu este un caz izolat, punctează Bild. O decizie similară, de administrare judiciară, a fost luată împotriva mărcii Armani, în aprilie.