Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Aur și bronz pentru Moldova…

Aur și bronz pentru Moldova la Cupa mondială de powerlifting

Paralimpicul Ștefan Roșca a câștigat medalia de aur la Cupa Mondială de powerlifting, desfășurată în Marea Britanie, la Manchester. Acesta a reușit să ridice 194 de kilograme, clasându-se primul loc la categoria sa de greutate – 97 de kilograme. Tot la această categorie, Denis Raiul, un alt sportiv din R. Moldova s-a clasat locul trei și a obținut medalia de bronz.

Ștefan Roșca, cel care a reprezentat Moldova la Jocurile Paralimpice din 2012, a mulțumit celor care l-au susținut.

„Aur pentru Moldova la WORLD CUP. Ceea ce nu te doboară, te face mai puternic. Am demonstrat încă odată că noi, moldovenii, suntem ca Gladiatorii – în cele mai grele condiții, în cele mai dificile situații, aducem medalii și răsună imnul țării la competiții de cel mai înalt nivel. Le mulțumesc din suflet celor apropiați, familiei și prietenilor care mi-au fost alături în toată această perioadă! Slavă Domnului pentru toate”, a scris sportivul pe pagina sa de facebook.

captură/Tudor Darie – facebook.com

Ștefan Roșca a ajuns în scaun cu rotile la 17 ani, după ce a devenit victima unui accident rutier. Campion național la box, Ștefan nu s-a lăsat de sport, devenind ulterior dublu campion european la powerlifting.