Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Astăzi începe Campionatul European de…

Astăzi începe Campionatul European de fotbal în Germania. Țara gazdă se așteaptă la un miliard de euro venituri din turism

Sursa: UEFA

Germania – Scoția este meciul care deschide Campionatul European de fotbal din acest an, a 17-a ediție a turneului continental. EURO 2024 va începe la Munchen, în această seară, ora 22:00 și va fi precedat de un foc de artificii și un omagiu pentru fotbalistul german Franz Beckenbauer, stins din viață în ianuarie, scrie GSP.

Primul meci al turneului va fi găzduit de Football Arena Munich, supranumit și Allianz Arena, stadion care va avea o capacitate de 66 de mii de locuri la meciurile de la Euro. În total, Allianz Arena va găzdui 6 partide, 4 din grupe, o optime și o semifinală.

Acest turneu final va avea și o ceremonie de final, înaintea ultimului act, programat pe 14 iulie la Berlin. Meduza, OneRepublic și Leony, artiștii care interpretează imnul oficial al Campionatului European, vor cânta.

Germania, ţara gazdă a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, se poate aştepta la un impuls de un miliard de euro dat economiei sale, datorită turiştilor străini care vor călători în această ţară pentru meciurile de fotbal, prognozează institutul de studii economice Ifo, transmite Reuters, scrie G4Media.

Suma de un miliard de euro este echivalentul a aproximativ 0,1% din Produsul Intern Brut al Germaniei, în al doilea trimestru al acestui an, iar sectoarele ospitalităţii şi distribuţiei cu amănuntul de alimente ar urma să profite cel mai mult de Euro 2024, precizează Ifo.

„Cu toate acesta, efectul va fi unul de scurtă durată, aşa că exporturile de servicii ca urmare a revenirii turiştilor este posibil să scadă din nou după încheierea Campionatului European de fotbal, în trimestrul al treilea”, susţine cercetătorul Ifo, Gerome Wolf.