Principală  —  Ştiri   —   Start exercițiului „Scutul de Foc-…

Start exercițiului „Scutul de Foc- 2024” desfășurat de Armata Națională

Imagine simbol

Ministerul Apărării anunță că Armata Naţională va desfășura, începând de astăzi, 5 august, până pe 23 august, la poligoanele militare, exerciţiul multinațional „Scutul de Foc- 2024”. Ministerul mai scrie că în contextul desfășurării exercițiului, vor avea loc deplasări de tehnică militară pe drumurile naționale.

„Scutul de Foc” se desfăşoară conform planului de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2024. Acesta este organizat anual, începând cu 2015. Antrenamentele, în care vor fi implicaţi militari moldoveni, români și americani, au ca obiectiv dezvoltarea capabilităților operaționale şi creşterea interoperabilității efectivului participant. Exercițiul se desfăşoară  conform planului de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2024.

În zilele următoare, în contextul desfășurării exercițiului, vor avea loc deplasări de tehnică militară pe drumurile naționale.

Ultimul exercițiu multinațional a fost „Scutul Păcii 2024” și a avut loc în perioada 24 iunie – 28 iunie 2024, la centrul de instruire al Armatei Naționale.  Exercițiul a avut ca scop evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC), a scris ZdG anterior.