Principală  —  IMPORTANTE   —   Staff-ul electoral al Maiei Sandu:…

Staff-ul electoral al Maiei Sandu: Ne disociem de toate dezbinările, agresivitatea verbală și incitarea la ură făcute de anumiți bloggeri și orice alte personaje

Președinția anunță că se disociază de mesajele de ură ale unor blogeri, se arată în mesajul publicat de consilierul prezidențial suspendat, Adrian Băluțel.

„Ne disociem de toate dezbinările, agresivitatea verbală și incitarea la ură făcute de anumiți bloggeri și orice alte personaje, precum Marin Andonii. Este inacceptabil, noi nu tolerăm astfel de comunicare și comportament. Pentru noi este importantă buna înțelegere, omenia și respectul față de toți, indiferent de etnie, limbă vorbită sau votul oferit. Condamnăm ferm incitarea la dezbinare și ură și facem apel la toți să se oprească din acest comportament inadmisibil”, se arată în mesaj.

Anterior, în contextul mai multor postări de pe rețelele sociale care au fost postate inclusiv de simpatizanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), prin care aceștia îndeamnă cetățenii să nu-l voteze pe Alexandr Stoianoglo pentru că acesta este de etnie găgăuză, contracandidata acestuia la prezidențiale, președinta în exercițiu Maia Sandu, a venit cu un mesaj pe Facebook.

Sandu a îndeamnă pe moldoveni în postarea sa să fie uniți și să nu împartă oamenii după etnii.

Am învins de atâtea ori în lupte complicate și nedrepte, doar pentru că ne-am ținut uniți. Am demonstrat de multe ori că răul poate fi învins – cu dragoste de neam și cu credință. Cu încredere unii în alții. Vă rog foarte mult să avem grijă de unitatea noastră. Să nu împărțim oamenii după etnii, să nu învinovățim cetățenii care au votat într-un fel sau altul. Toți suntem parte din Moldova. Toți locuim aici și vrem să fie bine. Învrăjbirea oamenilor îi ajută doar pe cei care vor să readucă hoții la putere. Poporul nostru a știut și în cele mai grele vremuri să trăiască în bună înțelegere, împreună, să construiască o casă, un sat, o țară. Ne unește omenia și vrem același lucru – pace și bunăstare acasă”, se arată în postarea președintei în exercițiu.