Principală  —  IMPORTANTE   —   Sportivul Maxim Karaion a obținut…

Sportivul Maxim Karaion a obținut două medalii de aur la Cupa Mondială de role

Sursa foto: MEC

Sportivul Maxim Karaion a obținut două medalii de aur la Cupa Mondială de role, care a avut loc în Cehia, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC) printr-un comunicat.

În concursul probei de slalom viteza, rezervat sportivilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, Maxim Karaion s-a impus în finală, în fața unui reprezentant din Polonia și a intrat în posesia medaliei de aur.

Aceeași performanță a obținut-o și în proba de sărituri în înălțime, unde a devansat concurenți din Ucraina și Cehia.

O altă reprezentantă a țării noastre, Daria Karaion, a ocupat locul V.

„Rezultatele obținute la Cupa Mondială din Cehia sunt cele mai bune din istoria acestei discipline sportive pentru țara noastră. Participarea sportivilor noștri la competiția a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării”, se spune în comunicatul MEC.

Recent, lotul național de haltere și-a încheiat evoluția la Campionatul European, rezervat sportivilor cu vârsta sub 15 și 17 ani, care a avut loc în orașul Thessaloniki, Grecia. La categoria de greutate de până la 96 kg, Ivan Chemenceji a obținut medalia de aur la proba smuls, cu rezultatul de 125 kg și medalia de bronz la proba aruncat, cu rezultatul de 145 kg. Cu un total de 270 kg, sportivul din UTA Găgăuzia a devenit vicecampion european, la categoria rezervată sportivilor sub vârsta de 15 ani.