Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Sportivii moldoveni au cucerit șapte…

Sportivii moldoveni au cucerit șapte medalii la Campionatul European de taekwondo

Foto: Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova/ Facebook

Lotul național de taekwondo al R. Moldova, versiunea ITF, a cucerit șapte medalii la Campionatul European care a avut loc în orașul Koper, Slovenia, anunță Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC).

Potrivit sursei citate, cel mai bun rezultat a fost înregistrat la proba spargeri forță, categoria seniori, lotul național, compus din Igor Filimon, Filip Petrachii, Ion Ilescu, Nichita Griziuc, Adal Tentiuc și Vasile Panainte, situându-se pe locul I în clasamentul pe echipe.

Igor Filimon și Ion Ilescu au cucerit medalia de aur și la proba tehnică Tull. Tot la aceeași probă, Filip Petrachii s-a situat pe locul II, iar Maria Ilescu a intrat în posesia medaliei de aur, în concursul feminin la categoria de vârstă veterani.

„În urma acestor rezultate, lotul national de taekwondo, versiunea ITF, s-a situat pe locul 11 în clasamentul general din 33 de tari”, punctează MEC.

La ediția din 2023 a Campionatului, care s-a desfășurat la Cluj, România, luptătoarea Ecaterina Păduraru a obținut medalia de bronz la proba sparring seniori, categoria de greutate +75 kg.