Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Au rămas Șor, Tauber și…

Au rămas Șor, Tauber și Guțul fără canale de Telegram?

Sursă foto: Telegram/ Marina Tauber

Canalele de Telegram ale oligarhului fugar Ilan Șor, ale deputatei Marina Tauber și ale bașcanei Găgăuziei Evghenia Guțul au fost dezactivate. Potrivit notificării care apare atunci când accesezi paginile celor trei, canalele „nu pot fi afișate pentru că au încălcat legile locale”.

Pe lângă canalele lui Șor, Tauber și Guțul, dezactivate au fost și canalele deputaților Alexandr Nesterovschi și Vasile Bolea, al blocului „Victorie”, canalele TV6 și MD24, care la fel sunt afiliate lui Șor, și altele.

Telegram şi-a schimbat radical poziţia în ceea ce priveşte moderarea conţinutului, după arestarea fondatorului Pavel Durov, transmite News.ro. Aplicaţia include acum un instrument prin care utilizatorii pot raporta conţinutul considerat ilegal, pentru ca acesta să fie verificat de moderatorii companiei. Şeful Telegram Pavel Durov a recunoscut după eliberarea din arest că numărul în creştere de utilizatori a făcut ca platforma să fie folosită şi de infractori, dar că îşi propune să schimbe acest lucru.

La 6 iunie, compania americană Meta a declarat pentru Ziarul de Gardă că pagina de Facebook a oligarhului fugar Ilan Șor, precum și a acoliților săi, au fost blocate. Compania a menționat că aceștia au fost atribuiți la „organizații și persoane periculoase”. A doua zi, „echipa lui Ilan Șor” a anunțat „că dă în judecată Meta pentru cenzură”.